Vi vandrer en tur i den østlige del af Mols Bjerge. Her finder vi de fredede lysåbne naturtyper som blomstrende overdrev, eng og hede med de karakteristiske enebær og lyng, ligesom vi også kommer igennem løv- og nåleskove. Vi tager turen i den østlige del af Mols Bjerge og kommer gennem både Molslaboratoriets og Naturstyrelsens arealer. Vi får mulighed for at stifte bekendtskab med rewilding og får os en snak om biodiversitet. 

Vi starter ved Femmøller Strand (ishuset ved den store rundkørsel) og vandrer ca 10 km. Fra stranden går vi forbi Egil Fischers Ferieby ind i den store indhegning på Molslaboratoriet. Ruten leder os forbi Nedre Strandkær Gården (Molslaboratoriet), Øvre Strandkær Gården (Naturstyrelsens besøgscenter) og den forunderlige Langemose inden turen går retur til Femmøller Strand. 

Turen er ret kuperet, men vi går i et roligt og hyggeligt tempo med flere stop/pauser undervejs for at nyde udsigten, naturen og selskabet. Vi holder en længere pause ved frokosttid.

Mødested: Ishuset ved Femmøller Strand, Fuglsøvej 1, 8400 Ebeltoft
Varighed: 4½-5 timer

Frokost: 
Mulighed for tilkøb af frokost kr. 60,- (bestilles sammen med tilmeldingen). Frokost består af sandwich (kylling og bacon), juice og frugt, som udleveres ved turstart.
Du kan sagtens tage din egen frokost med.

Husk:
Godt fodtøj (fx vandrestøvler), fornuftig beklædning (flere lag som kan tages af og på, inkl. en varm trøje og regntøj). Medbring vand, snacks, kaffe/the.

Det er ikke muligt at have hund med.

Bus 123 fra hhv Rønde/Århus og Ebeltoft har stop ved Molskroen, som er nær mødestedet.

I sommerhalvåret er der efter vandreturen mulighed for at købe en is og tage en tur i bølgen blå (så husk badetøj).

Vandreturen kan bookes på mail info@naturmols.dk. Kontakt os også hvis du har brug for flere oplysninger.