Vi vandrer en tur i de gamle skove ved Kalø: Hestehave og Ringelmose Skov og på den lange rute også en tur ud til Kalø Slotsruin. Skovene er overvejende løvskove, hvor eg og bøg dominerer. De krogede træer langs kystskrænten leder straks tanken hen på trolde og eventyr. Turen er meget afvekslende gennem tæt skov og smalle stier, over flade strandenge, brede stier, mange fortidsminder som stendysser og middelalderborgen Kalø Slotsruin. Undervejs har vi flere gange en skøn udsigt over Kalø Vig. Alle årstider har sin charme, hvor vi i foråret har den nyudsprungne bøg, de mange hvide anemoner, ramsløg og de blå anemoner på kystskrænten. I sommerhalvåret det tætte lysegrønne løvtag og senere på året de mange orange, røde og brune efterårsnuancer.

Vi mødes på P-pladsen ved Kalø Slotsruin og vandrer 8 km, 10 km eller 13 km. Vi vil gå på dele af Kalø-etapen på Mols Bjerge Stien i Nationalpark Mols Bjerge. 

  • Ruten på 8 km omfatter Hestehave Skov, Bregnet Kirke og sydlige del af Ringelmose Skov. Turen til Kalø Slotsruin kan gøres på egen hånd efterfølgende.
  • Ruten på 10 km som 8 km-ruten og derudover nordlige del af Ringelmose Skov og Kalø Jagtslot.
  • Ruten på 13 km som 10 km-ruten og derudover turen ud til Kalø Slotsruin.

Ruten følger dele af Kalø Etapen i Nationalpark Mols Bjerge. Den er lidt kuperet, men vi går i et roligt og hyggeligt tempo med flere stop/pauser undervejs for at nyde udsigten, naturen og selskabet. Vi holder en længere pause ved frokosttid (mulighed for at tilkøbe frokost eller medbring din egen). På 8 km-ruten er frokost-pausen efter vandreturen.

Mødested:  P-plads ved Kalø Slotsruin, Molsvej 31, 8410 Rønde
Varighed: 3-3½ timer (8 km), 4-4½ timer (10 km), 5-5½ timer (13 km)

Frokost: 
Mulighed for tilkøb af frokost kr. 60,- (bestilles sammen med tilmeldingen). Frokost består af sandwich (kylling og bacon), juice og frugt, som udleveres ved turstart.
Du kan sagtens tage din egen frokost med.

Husk:
Godt fodtøj (fx vandrestøvler/vandresko), fornuftig beklædning (flere lag som kan tages af og på, inkl. en varm trøje og regntøj).
Medbring vand, snacks, kaffe/the.

Det er ikke muligt at have hund med.

Vandreturen kan bookes på mail info@naturmols.dk. Kontakt os også hvis du har brug for flere oplysninger.