Vi vandrer en tur i de gamle skove ved Kalø: Hestehave og Ringelmose Skov og på den lange rute også en tur ud til Kalø Slotsruin. Skovene er overvejende løvskove, hvor eg og bøg dominerer. De krogede træer langs kystskrænten leder straks tanken hen på trolde og eventyr. Turen er meget afvekslende gennem tæt skov og smalle stier, over flade strandenge, brede stier, mange fortidsminder som stendysser og middelalderborgen Kalø Slotsruin. Undervejs har vi flere gange en skøn udsigt over Kalø Vig. Alle årstider har sin charme, hvor vi i foråret har de mange hvide anemoner, ramsløg og de blå anemoner på kystskrænten. Senere på foråret den nyudsprungne bøg. I sommerhalvåret det tætte lysegrønne løvtag og senere på året de mange orange, røde og brune efterårsnuancer.

Vi mødes på P-pladsen ved Kalø Slotsruin og vandrer 8 km, 10 km eller 13 km. Vi vil gå på dele af Kalø-etapen på Mols Bjerge Stien i Nationalpark Mols Bjerge. 

  • Ruten på 8 km omfatter Hestehave Skov, Bregnet Kirke og sydlige del af Ringelmose Skov. Turen til Kalø Slotsruin kan gøres på egen hånd efterfølgende.
  • Ruten på 10 km som 8 km-ruten og derudover nordlige del af Ringelmose Skov og Kalø Jagtslot.
  • Ruten på 13 km som 10 km-ruten og derudover turen ud til Kalø Slotsruin.

Ruten følger dele af Kalø Etapen i Nationalpark Mols Bjerge. Den er lidt kuperet, men vi går i et roligt og hyggeligt tempo med flere stop/pauser undervejs for at nyde udsigten, naturen og selskabet. Vi holder en længere pause ved frokosttid (mulighed for at tilkøbe frokost eller medbring din egen). På 8 km-ruten kan frokost-pausen også lægges efter vandreturen.

Mødested:  P-plads ved Kalø Slotsruin, Molsvej 31, 8410 Rønde
Varighed: 3-3½ timer (8 km), 4-4½ timer (10 km), 5-5½ timer (13 km)

Frokost: 
Mulighed for tilkøb af frokost (bestilles sammen med tilmeldingen). 

Husk:
Godt fodtøj (fx vandrestøvler/vandresko), fornuftig beklædning (flere lag som kan tages af og på, inkl. en varm trøje og regntøj).
Medbring vand, snacks, kaffe/the, siddeunderlag.

Turen er ikke egnet for gangbesværede eller klapvogne.
Det er ikke muligt at have hund med.

I foråret er der mulighed for at tilføje ramsløgpesto på friskbagt brød.

Turen kan bookes på mail info@naturmols.dk. Kontakt os for pris og flere oplysninger. Turens længde kan tilpasses jeres ønsker.

Find vores kommende ture ved Kalø her.
Og alle vores aktuelle ture her.