Få indblik i flagermusenes hemmelige liv på en aftentur

Flagermus lever et hemmeligt liv for de fleste. De hviler sig om dagen og først ved skumringstid flyver de ud for at jage deres bytte. På turen vil I få et indblik i flagermusenes fascinerende biologi.

Vi mødes umiddelbart inden solnedgang. Efter en introduktion til flagermusens levevis, går vi en kortere tur i området (ca. 2-3 km). Vi går i et roligt tempo med flere stop undervejs for at lytte efter aftenens lyde.

Området er et meget varieret naturområde, som giver flagermusene gode fourageringsmuligheder. Flagermus udsender korte kraftige skrig for at navigere rundt og i deres søgen på byttedyr. De fleste af disse lyde kan vi ikke høre, men udstyret med en flagermusdetektor, får vi nu den mulighed.

Og er vi heldige kan vi også høre lyde fra andre dyr i aftenens mørke.

Varighed: 1½-2 timer

Husk:
Godt fodtøj (fx vandresko/snøresko), fornuftig beklædning (flere lag som kan tages af og på, inkl. en varm trøje og regntøj).
Medbring lommelygte (helst ikke pandelampe, da vi nemt kommer til at blænde hinanden).

Turen er ikke egnet for gangbesværede eller klapvogne.
​Det er ikke muligt at have hund med.

Der er rigtig gode chancer for at opleve flagermus i sommermånederne og det tidlige efterår, men desværre aldrig nogen garanti. Desuden afhænger aktiviteten af flagermus meget af vejret, som mindskes ved blæst eller regn.

Flagermusture kan bookes på mail info@naturmols.dk. Kontakt os for pris og flere oplysninger. Turens længde kan tilpasses jeres ønsker.

Find vores kommende flagermusture her.