Det er blevet vinter!! Og vi har stadig mange spændende naturoplevelser på programmet i Mols Bjerge og omegn 😀

Vintermånederne byder ikke længere på et væld af vilde blomster og sommerfugle. MEN – til gengæld fremstår landskabets bakker mere karakterfuldt, luften er frisk og udsigten fra de mange toppe i bjergene er magisk.

Vores turkalender er blevet opdateret med en masse ture – både for vinteren og også for det kommende forår og sommer! Her findes et stort udvalg af natur- og vandreture med varierende længder og med forskellige udgangspunkter i Mols Bjerge, på Helgenæs og Kalø.

De helt korte ture er Mols Bjerge 4 km, Mols Bjerge 5 km og Mols Bjerge 6 km.

De mellemlange ture er Mols Bjerge 7 km, Helgenæs 7 km og Kalø 8 km.

De længere ture er Mols Bjerge 9 km, Mols Bjerge 10 km og Mols Bjerge 12 km.

Find turoversigten her.

Nogle ture kan kombineres, så det er muligt at sammensætte ture over flere dage til en vandreferie. Vi hjælper gerne med at finde overnatning.

På alle vores ture fortæller vi om den enestående natur, som er karakteristisk for området med de åbne naturområder, om områdets biodiversitet, istidslandskabets udformning og om de mange tydelige kulturhistoriske spor i landskabet som gravhøje og agerbrug.

Der vil være pauser undervejs, god tid til at hygge og på de mellemlange/lange ture er der indlagt frokostpauser.

Nytårsvandring med bobler i Mols Bjerge fredag d. 30/12

På vores nytårsvandring starter vi turen ved Agri Bavnehøj og vandrer ca. 7 km igennem et varieret landskab. Undervejs vil vi skåle med et glas bobler fra det prisvindende lokale vineri Andersen Winery.

Find turen her.

Noget at varme sig på…..

Vi går os til varmen i denne kolde tid – men på nogle ture er der mulighed for at lune sig med noget ekstra:

Varm kakao i Mols Bjerge – vandretur 4 km. Denne tur finder sted i og omkring Trehøje i den sydlige del af Mols Bjerge. Udover varm kakao er der også lidt sødt – og kakaoen kan byttes ud med kaffe eller the. Vi har flere ture her i december og også senere.

Ginsmagning i Mols Bjerge – vandretur 4 km. Ruten er den samme som vores tur med varm kakao. Vi smager på nogle af de gin, som produceres i lokalområdet. Og kryddersnaps. Vi har også alkoholfri billetter til chaufføren 😀 Indtil videre har vi programsat en tur 29/12.

I det tidlige forår er vi klar til at fremvise de skønne forårsbebudere anemoner (både hvide og blå!) og smage på den nordiske pesto: Ramsløgpesto. Turene foregår ved Kalø.

Gavekort – Giv en naturoplevelse i julegave. Eller forkæl dig selv og skriv det på ønskesedlen. Læs mere her.

I det nye år afholdes igen flere ture med “Vin, vandring og bobler”. Indtil videre har vi programsat ture St. Bededag 5/5, pinselørdag 27/5 og til sommer 15/7. Dejligt forfriskende at nyde et glas kølig vin og bobler på vandreturen omgivet af den skønneste natur i Mols Bjerge.

Har vi glemt noget? Giv os et hint!

Du kan booke din helt egen tur for en privat gruppe eller for en virksomhed. Find inspiration i vores turkalender.

Følg med på vores Facebook-side eller Instagram for mange flere billeder.

Skriv eller ring 40971571 for at høre nærmere. Tager jeg ikke telefonen er jeg måske på tur – læg en besked eller send en sms.

Hav en dejlig vinter, en glædelig jul og godt nytår! Håber vi ses 😀 😀 😀

Mange hilsner,

Tine