Kalenderen skriver marts – så officielt er det nu blevet forår 😀
Og vi har igen mange spændende vandreture og naturoplevelser på programmet i Mols Bjerge og omegn.

Selvom det stadig er koldt, er der masser af tegn på, at foråret er i gang ude i naturen. Spætmejsen og lærken har sunget i flere uger, erantis og vintergækker har indtaget haverne og de første blå anemoner er begyndt at blomstre i skoven. Næsten hver dag finder vi nye forårstegn….

Vores turkalender er blevet opdateret med en masse ture i det kommende forår og sommer! Her findes et stort udvalg af natur- og vandreture med varierende længder og med forskellige udgangspunkter i Mols Bjerge, på Helgenæs og Kalø.

De helt korte ture er Mols Bjerge 4 km og Mols Bjerge 5 km.

De mellemlange ture er Mols Bjerge 6 km, Mols Bjerge 7 km, Helgenæs 7 km og Kalø 8 km.

De længere ture er Mols Bjerge 9 km, Mols Bjerge 10 km og Mols Bjerge 12 km.

Find turoversigten her for at se datoer og læse mere om de enkelte ture.

På alle vores ture fortæller vi om den enestående natur, som er karakteristisk for området med de åbne naturområder, om områdets biodiversitet, istidslandskabets udformning og om de mange tydelige kulturhistoriske spor i landskabet som gravhøje og agerbrug.

Der vil være pauser undervejs, god tid til at hygge og på de mellemlange/lange ture er der indlagt frokostpauser.

Nogle ture kan kombineres, så det er muligt at sammensætte ture over flere dage til en vandreferie. Vi hjælper gerne med at finde overnatning.

Vandreture med ramsløgpesto og anemoner (7-8 km)

I det tidligste forår ses de skønneste blå anemoner og senere de hvide anemoner. På denne tur nyder vi synet af skovens første forårstegn og smager på den nordiske pesto: ramsløgpesto, som er helt fantastisk på det langtidshævede grovbrød fra bageren. Du har mulighed for selv at plukke ramsløg (som vokser i store mængder) til at tage med hjem og vil få udleveret en opskrift.

Turene foregår ved Kalø: 25/3, 8/4, 15/4 og 29/4. Der er flest blå anemoner på de første ture og sikkert ingen tilbage på den sidste tur, men så er bøgen måske sprunget ud.

Vin, vandring og bobler (7-8 km)

Der er allerede flere tilmeldinger til vores populære ture med ”vin, vandring og bobler”. Indtil videre har vi programsat ture St. Bededag 5/5, pinselørdag 27/5 og til sommer 15/7. Det er dejligt forfriskende at nyde et glas kølig vin og bobler på vandreturen, omgivet af den skønneste natur i Mols Bjerge og i hyggeligt selskab. Turen inkluderer frokostsandwich og frugt.

Rewilding på Mols (6 eller 10 km)

Her er der mulighed for at høre mere om, hvad det her rewilding med vilde heste og kvæg egentlig er for noget. Hvordan adskiller det sig fra andre naturplejeprojekter? Og hvad gør det godt for?

På vores ture ”Mols Bjerge 6 km” og ”Mols Bjerge 10 km” kommer vi igennem området med rewilding. Er vi heldige, ser vi heste og kvæg, men området er stort!! Der er allerede tilmeldinger til de kommende ture: ”Mols Bjerge 6 km” påskesøndag 9/4 og ”Mols Bjerge 10 km” Kristi Himmelfartsdag 18/5.

Hverdagsture i kalenderen?
De fleste af vores ture finder sted weekend, helligdage og skoleferier. Nogle af jer, som har været med på tur, har efterlyst ture i hverdagene. Er I minimum 4 voksne, som har tid og lyst til en tur, kan vi sagtens sætte en tur op. Måske kommer der flere med – måske ikke…..
Skriv til os med forslag til ture og dage.

Grupper
Du kan booke din helt egen tur for en privat gruppe eller for en virksomhed. Find inspiration i vores turoversigt og vi kan tilpasse turen helt som I ønsker.

Følg med på vores Facebook-side eller Instagram for mange flere billeder.

Har vi glemt noget? Giv os et hint!

Skriv eller ring 40971571 for at høre nærmere. Tager jeg ikke telefonen er jeg måske på tur – læg en besked eller send en sms.

Husk at komme ud og nyd vores dejlige natur! Håber vi ses 😀 😀 😀

Mange hilsner,

Tine

Vandreferie med solnedgang i Mols Bjerge